DHL-bezorgers krijgen meer loon en lichtere pakketjes

Pakketbezorgers van DHL gaan de komende drie jaar ruim zestien procent meer verdienen. Daarnaast hoeven ze geen pakketten meer te leveren die zwaarder zijn dan 23 kilo. Dat staat in het nieuwe cao-akkoord dat DHL vrijdag sloot met de bond CNV Vakmensen. De nieuwe cao gaat op 1 januari van het nieuwe jaar in en geldt voor een periode van drie jaar. 

In de nieuwe cao is volgens CNV vooral ingezet op een goede loonsverhoging. De pakketbezorgers gaan er de komende drie jaar qua loon in totaal 16,25 procent op vooruit. Het uurloon voor een pakketbezorger ligt op 1 januari 2020 op 11,50 euro, het jaar daarop op twaalf euro en op 1 januari 2022 op 12,50 euro. De bezorgers houden daarnaast hun zaterdagtoeslag van 35 procent. De werknemers op kantoor en in de loodsen krijgen de komende drie jaar een loonstijging van in totaal 9,5 procent.

Pakketbezorgers hoeven bovendien geen pakketten meer af te leveren die meer wegen dan 23 kilo. “De pakketten worden de laatste jaren steeds groter en zwaarder”, stelt Tjitze van Rijssel van CNV. “Ik hoor verhalen over zakken dierenvoer van dertig kilo. Dat is niet de bedoeling, dat is in je eentje geen doen.” Van Rijssel zegt dat CNV de nieuwe grens van 23 kilo wil opnemen in de arbocatalogus voor de sector transport en logistiek, omdat de maatregelen dan direct voor alle koeriers geldt. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!