Supermarkten en vakbond bereiken akkoord over cao

Supermarkten en vakbond bereiken akkoord over cao

Het supermarktpersoneel krijgt per 31 december 2019 een loonstijging van 2,5 procent. In maart 2020 krijgen de werknemers daarnaast een eenmalige uitkering van 1,6 procent. Dat zijn de supermarkten en vakbond CNV met elkaar overeengekomen. 

De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 april 2019 en heeft een looptijd van een jaar. In de volgende cao wordt gekeken naar de afspraken omtrent toeslagen, de zondagtoeslag in het bijzonder. Ook zelfroosteren en de pensioenregelingen staan dan op de agenda. 

In december dreigde het supermarktpersoneel nog actie te voeren toen de onderhandelingen voor de cao spaak liepen. De werknemers waren met name boos omdat de salarisverhoging niet met terugwerkende kracht zou worden doorgevoerd. De acties bleven uiteindelijk uit en de loonstijging wordt vanaf het ingaan van de cao terugbetaald.

Reacties 5


Jan Zolders 9 jan, 16:46

Als je overal de loonstijgingloonstijgingen ziet komt het supermarktpersoneel er weer erg karig vanaf. Alleen de inflatie van afgelopen jaar was al 2,6%. Dus lekker er weer op achteruit. De werkgevers hebben nog steeds niet in de gaten dat hun medewerkers de winkels draaiende houden. Erg jammer......


Joey Versteegh 9 jan, 17:10

Ach Jan, in de meeste overige retail was het weer 0%, dan valt dit nog mee. Waarmee ik overigens niet je gemaakte punt wil ontkrachten.


Gerard de Wit 10 jan, 09:52

Heeft dit artikel betrekking op de VGL-CAO?


N Co 12 jan, 17:55

Idd benieuwd of dit beide cao betreft


Zlatni B 6 mrt, 23:36

Hoe wordt eenmalige uitkering van 1.6% berekend?
Iemand rekenvoorbeeld,
Alvast bedankt

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!