Waar is het vervuilde vlees?

De 3600 dioxinevarkens zijn waarschijnlijk op de markt gekomen en stichting Wakker Dier vroeg de sector te achterhalen waar het vervuilde varkensvlees is gebleven. Volgens vleesbedrijf Vion Foods, die de dieren heeft geslacht en (vermoedelijk) ook heeft geëxporteerd, is dat onmogelijk. Het bedrijf vertelt dat het vlees in grote partijen worden afgeleverd aan de groothandel. Daarna verdwijnt het vlees: “Traceren tot de slagerij op de hoek is ondoenlijk”, aldus een woordvoerder.

Volgens het productschap Vee, Vlees en Eieren kan het wel. Bijna al het vlees gaat direct van de slachterij naar de supermarkt, waardoor het gemakkelijk te traceren is, aldus zegsman Dé van de Riet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!