Zalando heeft een nieuw distributiecentrum in Italië geopend. Dat maakt logistiek dienstverlener Fiege, met wie de webshop samenwerkt voor het nieuwe dc, maandag bekend.

Het pand bevindt zich in Nogarole Rocca (vlakbij de stad Verona) en is 130 duizend vierkante meter groot. Duizend Zalando-medewerkers zorgen vanuit het dc voor de distributie naar Italië, maar ook naar Zuid-Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons Europees fulfilment-netwerk en ons succesverhaal in Italië”, zegt Zalando’s directeur Zuid-Europa Riccardo Vola. “Italië is een aantrekkelijke markt voor Zalando, met gepassioneerde klanten en een snelgroeiend online segment.”

Zalando werkt op dit moment nog aan een distributiecentrum in Bleiswijk, dat 140 duizend vierkante meter groot wordt en waar uiteindelijk 1500 medewerkers worden ingezet. De eerste pakketten worden naar verwachting in de zomer van 2021 geleverd vanuit het dc langs de A12, en gaan niet alleen naar klanten in de Benelux, maar ook naar Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.