KPN vol in narrowcasting

KPN heeft zijn positie op de narrowcasting en 'instore marketing'- markt verstevigd. Hiertoe heeft KPN drie innovatieve bedrijven op het gebied van narrowcasting overgenomen: eYe-Display, NN Solutions en QBIX. De definitieve koopovereenkomst is op 9 februari 2006 getekend. De drie bedrijven blijven hun eigen identiteit in de markt behouden en bieden namens KPN een volledig en complementair narrowcasting portfolio.

Consumenten zijn steeds minder goed te bereiken via de traditionele (massa) media. Zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Bond van Adverteerders dat de winkel in de communicatie tussen producent en consument een steeds belangrijkere rol gaat spelen. De plaats van aankoop is de plaats waar gemiddeld 75% van de aankoopbeslissing wordt genomen. Narrowcasting – doelgroepmarketing via beeldschermen – biedt bedrijven hiervoor dé oplossing. Bedrijven kunnen hiermee specifieke doelgroepen informeren, beïnvloeden en entertainen op het moment van de aankoopbeslissing. Deze innovatieve vorm van communiceren is bovendien een sfeer en merkversterkend communicatie-middel dat bedrijven en organisaties kunnen gebruiken bij hun in- en externe communicatie.

Totaaloplossing
KPN biedt bedrijven het gemak van een totaaloplossing op het gebied van narrowcasting, bestaande uit de benodigde communicatie-infrastructuur, randapparatuur, content management, installatie en integraal beheer. Bovendien neemt KPN in bepaalde situaties de volledige of gedeeltelijke exploitatie over. 'De overname past in de ambitie van KPN om dé leverancier in Nederland te zijn die de volledige ICT-keten kan leveren, integreren én beheren: van bedrijfsapplicaties tot en met de onderliggende communicatie-infrastructuur' aldus Ad Scheepbouwer tijdens de presentatie van de jaarcijfers 2005.

Profiel KPN
KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De kernactiviteiten van KPN zijn telefonie en datadiensten via het vaste net in Nederland, mobiele telecommunicatiediensten in Duitsland, Nederland en België, en datadiensten in West-Europa. Per 31 september 2005 bediende KPN 7,1 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting en 2,0 miljoen Internetgebruikers in Nederland, en nog eens 17,8 miljoen mobiele klanten in Duitsland, Nederland en België.

Profiel eYe-Display
eYe-Display is marketing dienstverlener gespecialiseerd in het realiseren van Dynamische Retail Marketingtoepassingen. Door inzet van centraal aangestuurde electronische displays, interactieve klant kiosken en (achtergrond) muziek aansturing in winkels, wordt de communicatie met de consument geoptimaliseerd. eYe-Display levert hiervoor complete systemen en een uitgebreid pakket content management diensten.

Profiel NN Solutions
NN Solutions levert complex schaalbare end-to end managed narrowcasting oplossingen. Met behulp van het in huis ontwikkelde CMS, een ERP en internet achtergrond, kunnen retail oplossingen gebouwd worden met backoficce en ketenintegratie. De achtergrond ligt in de informatie logistiek waar vanuit altijd gedacht wordt in re-enginering van bedrijfsprocessen om deze doelmatiger en flexibeler te bouwen.

Profiel QBIX
QBIX ontwikkelt concepten in Narrowcasting. Concept, creatie, design, techniek & realisatie. De kracht van Qbix uit zich o.a. in de ontwikkeling van innovatieve, in de praktijk geteste software en toepassingen. Deze software maakt het retailers mogelijk flexibel en centraal gestuurd te communiceren met hun klanten via zowel analoge als digitale media. QBIX levert daarnaast consultancy op het gebied van effectieve toepassingen van media in retail omgevingen en publieke ruimtes.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!