BackWerk sluit tijdelijk zijn vestigingen, mogelijk in 'takeaway-variant' verder

Ook BackWerk heeft al zijn vestigingen gesloten, met uitzondering van zijn metro-locaties in Rotterdam. Het ministerie besloot zondag dat alle eet- en drinkgelegenheden tot in ieder geval 6 april hun deuren dicht moeten houden. Of takeaway daar ook onder valt, is nog onduidelijk, meldt Dick de Vilder, managing director van BackWerk. “Koninklijke Horeca Nederland zegt dat takeaway wel mag, terwijl Telegraaf zegt contact te hebben gehad met het ministerie en dat het niet mag.”

Door deze onduidelijkheid heeft BackWerk besloten zijn Nederlandse vestigingen voorlopig te sluiten. De Duitse foodformule bereidde zich vandaag voor op het doorgaan in ‘takeaway-variant’, waarbij alle stoelen en tafels uit de zaken verwijderd worden en alleen nog verpakte producten worden verkocht. “We hopen dat het ministerie zo snel mogelijk duidelijkheid geeft of deze opstelling wel is toegestaan. Als dat in de loop van de dag duidelijk wordt, weten we of we morgen op deze manier wel open kunnen of dat we voorlopig echt dicht moeten blijven.”

Omdat de Rotterdamse metrolocaties van BackWerk alleen een counter hebben en verpakte producten verkopen, zijn deze nog wel open. “Daar zijn we feitelijk een winkel. Net als AH to go, die is ook gewoon open.” De Vilder laat verder weten niet open te gaan op een manier die niet acceptabel is. “Het is een unieke situatie. Mochten we dicht blijven, dan hoop ik dat er tegemoet wordt gekomen aan de wensen van Horeca Nederland ten aanzien van compensatie. Het mag duidelijk zijn dat dit absolute overmacht is.”

BackWerk heeft inmiddels 32 vestigingen in ons land. De laatste werd vorige maand geopend in Venlo. De foodformule opent sinds 2018 ongeveer tien vestigingen per jaar in ons land. Of dat dit jaar ook gehaald wordt, is met oog op het coronavirus onzeker. “Voor deze maand stond de opening van een filiaal in Amsterdam gepland. Die wordt afgebouwd en blijft daarna mogelijk dicht." De Duitse BackWerk-vestigingen zijn tot nader order nog wel open.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!