Ahold Delhaize verwacht sterke omzetgroei voor eerste kwartaal

Ahold Delhaize verwacht sterke omzetgroei voor eerste kwartaal

Ahold Delhaize verwacht een omzetgroei van vijftien procent in het eerste kwartaal. Vooral het hamstergedrag van veel consumenten speelt een rol bij de stijgende omzetcijfers, blijkt uit gepubliceerde voorlopige cijfers.

In Europa wordt verwacht dat de vergelijkbare omzet vanaf maart met ongeveer zestien procent stijgt, in de de Verenigde Staten geldt een vergelijkbare omzetgroei van 34 procent.

“We verwachten dat de onderliggende operationele marge in het eerste kwartaal hoger zal zijn dan het voorgaande jaar. Dit komt mede door een timing-effect”, stelt topman Frans Muller. De marge van het eerste kwartaal profiteerde van de hogere verkooptrends eerder, terwijl kort daarna aanzienlijke investeringen zijn gedaan. Die gingen onder meer naar arbeidsvoorwaarden en aanvullende veiligheids- en beschermingsmaatregelen in verband met het coronavirus. Die investeringen zijn rond het einde van het kwartaal gedaan.

De definitieve kwartaalcijfers van Ahold Delhaize worden in mei bekend gemaakt. Muller vindt het nog te vroeg om te voorspellen wat de invloed van de coronacrisis zal zijn voor het gehele boekjaar.

Reacties 1


Retail Expert 8 apr, 10:53

+15%!!! En de medewerkers nog steeds geen extra bonus in deze rottijd.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!