Het beste van RetailTrends: week 20

Het beste van RetailTrends: week 20

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Twee maanden lockdown in vijf cijfers
Na acht weken strenge coronamaatregelen is maandag een eerste reeks versoepelingen ingegaan. Hoewel winkels nooit verplicht hebben hoeven sluiten, is de impact op de sector groot. We maken de balans op van bijna twee maanden ‘intelligente lockdown’.

Wat is er aan de hand bij het moederbedrijf van Miss Etam?
Het jaarverslag over 2019 laat nog steeds op zich wachten, gedoe rond het jaarverslag over 2018, een nieuwe cfo, de ceo die na zeventien jaar plotseling opstapt. En dat is nog niet eens alles. Wat is er aan de hand bij de Belgische modegroep FNG, het moederbedrijf van Miss Etam?

Hoe Decathlon stoeit met de anderhalvemetereconomie
De anderhalvemetereconomie. Het is voor klanten nog steeds wennen, ziet Decathlon. "Een klein beetje extra begrip zou fijn zijn", zegt marketingdirecteur Daan Zijderveld.

MotorKledingCenter: 'Stilstaan haalt de jeu uit ons bedrijf'
“Hoe bedoel je dat je een retailbedrijf in coronacrisis niet kunt verkopen?”, zei de accountmanager van MotorKledingCenter (MKC). De retailer maakte vorige week bekend een meerderheidsbelang te hebben verkocht aan motorkledingfabrikant Richa, om vervolgens weer zelf in het bedrijf te stappen. “Als ik in de spiegel kijk dan realiseer ik me wel dat ik een bofkont ben”, vertelt Mark Bos, directeur van MKC.

Hoe de Landwinkels profiteren van het nieuwe normaal
Niet alleen supermarkten onttrekken zich grotendeels aan de economische malaise. Ook andere levensmiddelenverkopers boeren goed. Letterlijk in het geval van de Landwinkels, een samenwerkingsverband tussen bijna honderd boeren met een eigen retaillocatie. "De belangstelling voor de korte keten komt in een stroomversnelling."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!