Russen huiverig voor plannen Bennetton

In Sint-Petersburg heeft de verkoop van de luxe winkellocatie Elyseevsky aan Bennetton voor grote ophef gezorgd. Onlangs zijn de onderhandelingen rondom verkoop afgerond. Het historische pand van Elyseevsky is één van Ruslands oudste supermarkten. Het staat bovendien op Nevsky Prospect – de prestigieuze hoofdstraat van Sint-Petersburg, tegenover beroemde theaters en musea. De supermarkt bestaat uit twee zalen, de grote en de kleine zaal. En in de kleine zaal – de voormalige visafdeling – komt de modieuze kleding van de nieuwe eigenaar Bennetton te hangen.

Het zijn mogelijke verbouwingen en aanpassingen aan het monumentale gebouw van binnen en buiten die de Russen grote zorgen baren. Het heeft zelfs een golf van emotie veroorzaakt in de maatschappij. Volgens Dimitri Vorobjev, vice-president van Parnas M (de vastgoedbeheerder van Elyseevsky) blijft de grote zaal de eigendom van Elyseevsky. Het komt dus niet in handen van Bennetton. “Het is niet de bedoeling om de huidige formule te wijzigen”, aldus Vorobjev. De financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Bennetton heeft in 1991 haar eerste winkel geopend in Moskou. Momenteel zijn in voormalige Sovjetunie-landen honderd franchisevestigingen van Bennetton en Sisley actief, vooral in de grote steden. Bennetton heeft bijvoorbeeld al een winkel op Nevsky Prospect.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!