Opnieuw heeft zich een overnamekandidaat gemeld voor HEMA. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Flacks Group uit Miami heeft naar eigen zeggen driehonderd miljoen aan eigen vermogen om te investeren.

"We kijken naar middelgrote bedrijven in de retail in de Benelux met een omzet van tussen de 250 miljoen en de twee miljard. We zijn dus erg geïnteresseerd in HEMA", zegt Russell Goldman, die wereldwijd verantwoordelijk is voor de overnames door Flacks Group in De Telegraaf. "We zijn van plan om de komende twaalf tot achttien maanden een bod te doen op een retailbedrijf.

Flacks Group heeft ook andere bedrijven op het oog als de kans zich voordoet. "Bedrijven als Blokker, Intertoys, Big Bazar en Beter Bed zijn serieuze opties."

HEMA kwam vorige maand in handen van schuldeisers, die een groot deel van de schuld schrappen. Miljardair Marcel Boekhoorn raakte zo de keten na anderhalf jaar kwijt. Een consortium rond de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom zou interesse hebben in HEMA. Ceo Michiel Witteveen van het moederbedrijf van Blokker deed eerder al een bod en zei vorige week tegen RetailTrends dat hij nog steeds interesse heeft. Met een partner zou hij de keten willen overnemen.