Ook Amerikaanse investeerder meldt zich voor HEMA

Ook Amerikaanse investeerder meldt zich voor HEMA

Opnieuw heeft zich een overnamekandidaat gemeld voor HEMA. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Flacks Group uit Miami heeft naar eigen zeggen driehonderd miljoen aan eigen vermogen om te investeren.

"We kijken naar middelgrote bedrijven in de retail in de Benelux met een omzet van tussen de 250 miljoen en de twee miljard. We zijn dus erg geïnteresseerd in HEMA", zegt Russell Goldman, die wereldwijd verantwoordelijk is voor de overnames door Flacks Group in De Telegraaf. "We zijn van plan om de komende twaalf tot achttien maanden een bod te doen op een retailbedrijf.

Flacks Group heeft ook andere bedrijven op het oog als de kans zich voordoet. "Bedrijven als Blokker, Intertoys, Big Bazar en Beter Bed zijn serieuze opties."

HEMA kwam vorige maand in handen van schuldeisers, die een groot deel van de schuld schrappen. Miljardair Marcel Boekhoorn raakte zo de keten na anderhalf jaar kwijt. Een consortium rond de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom zou interesse hebben in HEMA. Ceo Michiel Witteveen van het moederbedrijf van Blokker deed eerder al een bod en zei vorige week tegen RetailTrends dat hij nog steeds interesse heeft. Met een partner zou hij de keten willen overnemen.

Reacties 9


Medewerker Mooie winkel 6 jul, 10:54

Trap er niet in Hr. Witteveen!!!!
Investeerders van over de grens hebben geen enkele binding met voorgenoemde bedrijven.
Ze hebben maar 1 oogmerk, verkopen met veel winst in zo,n kort mogelijke tijd.
Met het lot van de medewerkers van deze mooie winkels hebben ze totaal niets!!!!


H. Simons 6 jul, 11:15

het slechtste wat de HEMA kan overkomen is weer een investeringsmaatschappij. ik hoop van harte dat er een partij komt vanuit de retail en met aandacht voor de medewerkers en de consument, anders kan het wel eens einde oefening betekenen.


ikke weet het 6 jul, 14:11

Ervan uitgaande dat de Flacks Group €300 miljoen over heeft voor de Blokker holding, of gedeeltes, en je telt daarbij de "bruidsschat "van de familie Blokker bij op is .............. Kassa, en dhr. Witteveen lacht iedereen uit.
Kassa = Kassa.


Machiel R 6 jul, 14:38

Snapt iemand wat "medewerker" en "ikke" hierboven schrijven? Witteveen mag interesse hebben in HEMA maar heeft vandaag de dag niets te zeggen over HEMA, laat staan dat HIJ geld krijgt van Flacks.


Medewerker Mooie winkel 6 jul, 14:59

@Machiel R:
Er worden nog meer bedrijven genoemd dan alleen de Hema.
Toevallig ben ik werkzaam bij 1 van die andere bedrijven en heb inmiddels ruime ervaring met buitenlandse investeerders.
(Welke niet alte bést was)


ikke weet het 6 jul, 15:39

Als Machiel goed leest, heb ik het over een eventueel bod op Blokker van de Amerikanen , en niet Witteveen-Hema, even goed lezen.

Onderstaand bericht staat op Retailnews :

Flacks Group heeft ook andere bedrijven op het oog als de kans zich voordoet. "Bedrijven als Blokker, Intertoys, Big Bazar en Beter Bed zijn serieuze opties."

Ik geef hierbij dan ook NIET aan dat Witteveen eigenaar of iets is van Hema.


Mickey Pessimist 6 jul, 17:28

Op het moment dat een Amerikaanse investeerder de HEMA overneemt, dan is het doodvonnis voor de HEMA getekend. Het bedrijf wordt leeg gevreten en er blijft alleen een leeg omhulsel over dat geen zak meer waard is. Er zijn meerdere voorbeelden van Nederlandse bedrijven die door Amerikaanse investeerders leeg gevreten zijn.


Machiel R 6 jul, 22:20

Bedankt voor de toelichting


K. Weggeman 8 jul, 12:45

Dit zou de zoveelste inversteerder worden met een goed voornemen voor de hema net zoals al die andere.
De hema is ten dode opgeschreven met die zg.durfinvesteerders al hoop ik het niet.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!