Smit Mode maakt doorstart onder dezelfde eigenaar

Smit Mode maakt doorstart onder dezelfde eigenaar

Smit Mode, met achttien winkels in de regio Dordrecht, maakt een doorstart onder dezelfde eigenaren. Het grootste deel van het personeel kan blijven. Dat meldt curator Kees van den Bergh desgevraagd aan RetailNews.

De curator denkt dat niet alle winkels zullen openblijven. "Ik verwacht dat het in een wat afgezwakte vorm zal zijn. Maar het is aan de nieuwe entiteit om daar een besluit over te nemen." Volgens de curator brachten meerdere partijen een bieding uit, waarbij de keus viel op het voorstel van de huidige directie. Die zet de winkels met een andere bv (TIMS 20) voort. De naam Smit Mode blijft bestaan.

Smit Mode werd vorige maand failliet verklaard. Het in 1872 opgerichte familiebedrijf had zelf uitstel van betaling aangevraagd. Door de coronacrisis was de omzet fors teruggelopen.

Reacties

Leuk zo'n sterfhuisconstructie.
Als wij met ons zo doorgaan wordt deze branche nooit meer gezond en blijven de banken huiverig voor grote en kleine ondernemers om kredieten te verstrekken.

Geplaatst door Hans Hartwig op 14 juli 2020 om 13:05

dit gaat wel heel makkelijk zo.....

Geplaatst door Jan Klaassen op 14 juli 2020 om 15:16

Wel weer onbegrijpelijk dat een curator zomaar kiest voor een blijkbaar voorgekookte doorstart door de directie. lijkt er op dat dit een bewuste actie ie geweest om makkelijk van personeel af te komen. een OR zou daar voor moeten gaan liggen maar helaas is dat meestal ook alleen maar geselecteerd klapvee dat met de directiewinden meewaait.
spijtig dat al die mensen die niet meegaan in de doorstart nu ondanks hun inzet met lege handen achterblijven.

Geplaatst door Patrick Koole op 14 juli 2020 om 17:47

Beste Patrick, als je het nu niet eens bent met de directie van Smit mode zeg ze dat in hun gezicht, nu je weet dat je baan daar veilig is post je dit onder pseudoniem. Je loopt met de ratten mee in het openbaar maar durft dit niet onder je eigen naam te posten.

Geplaatst door Daniel Witteveen op 14 juli 2020 om 20:02

Wow Daniël of jij weet heel wat meer van Patrick als dat de gemiddelde zo zou kunnen weten. Maar ook ik heb altijd sterke braak neigingen bij bedrijven die op deze manier faillissementen doen en een door start maken bij dezelfde eigenaar. Mijn bevindingen zijn meestal dat personeel nog niet eens de grootste gedupeerden is ,maar meestal toeleveranciers, Eneco en huurbazen. Bank en en Belastingdienst staan altijd als eerste in de rij en krijgen meestal grotendeels hun portie wel en wat er tekort is komt uiteindelijk wel op het bordje van de 17 miljoen inwoners van NL.

Maar weet je wie er nooit gedupeerden zijn? De eigenaren want die hebben er wel voor gezorgd dat het salaris vanuit de bv maandelijks netjes werd overgemaakt. De rest van het gepeupel mag daar achter aan komen

Geplaatst door Yoeri Muijen op 15 juli 2020 om 13:50

ik denk perssonlijk dat de verbouwing in het disticenter in hi ambacht iet teveel van het goede was mbt alles automatisch en alles hightech lopende banden enz enz ...

Geplaatst door john van veen op 15 juli 2020 om 14:55

Hopelijk gaat karma zijn werk nog doen

Geplaatst door Margriet Groenewegen op 19 juli 2020 om 21:17

Laatste nieuws

RetailTrends