Ook Flacks Group lijkt naast HEMA te grijpen

Ook Flacks Group lijkt naast HEMA te grijpen

Na Mirage Retail Group lijkt ook de Amerikaanse investeringsmaatschappij Flacks Group naast HEMA te grijpen. Ceo Michael Flacks zegt tegen De Telegraaf dat hij de kans klein acht dat hij de warenhuisketen in handen krijgt.

"Nee, ik ben daar niet heel optimistisch over", aldus Flacks. "Er zijn zo veel partijen bij betrokken, we praten met te veel mensen. We zijn nog steeds geïnteresseerd, we hebben een bieding gedaan, maar er zijn een paar grote Amerikaanse private-equitypartijen in de race."

Volgens De Telegraaf lijkt een consortium rond de Nederlandse investeringsmaatschappij het meest kansrijk. Parcom investeert geld van pensioenfondsen, verzekeraars en rijke families en ondernemers. Een van de klanten is BrandLoyalty-oprichter Robert van der Wallen, volgens de krant een goede vriend van Marcel Boekhoorn, de vorige eigenaar van HEMA.

Twee burgerinitiatieven hebben ook een bod uitgebracht. Ze zeggen dat ze zich hebben aangesloten bij een andere partij. Om wie het gaat, willen ze niet kwijt. Het is in elk geval niet de maandag afgehaakte Mirage Retail Group

Reacties 1


Gerard Kamphuis 28 jul, 12:36

Indien we van mening zijn dat "stenen" winkels nog toekomst hebben, laten we die dan tenminste in Nederlandse handen houden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!