Modeketen Paprika dreigt winkels te sluiten als verhuurders de huur niet verlagen. Dat zegt topman Vincent Rousseau in een gesprek met RetailTrends.

De Belgische keten, gespecialiseerd in een maatje meer, heeft 135 winkels - waarvan 25 in Nederland. "Voor mij is het heel duidelijk: wie ons niet helpt tijdens de crisis kan ik geen partner meer noemen", zegt Rousseau. "We zullen die winkel sluiten of verhuizen. Dat is gewoon een kwestie van tijd. Waarom betalen we hoge huur in de retail? Omdat we traffic hebben. Is die traffic er niet, dan zal de huur omlaag moeten." Door de toenemende leegstand in de stadscentra zal dat toch al moeten gebeuren, zegt Rousseau.

Omvallen zal Paprika door de coronacrisis niet, aldus de topman. De keten heeft daarvoor volgens hem voldoende vet op de botten. Vorig jaar bedroeg de omzet 75 miljoen en kwam de brutobedrijfswinst op 8,5 miljoen euro uit. De verkopen via de eigen webshop en platformen als bol.com en Zalando zijn tijdens de coronacrisis flink gestegen, maar de totale omzet zal dit jaar wel lager uitvallen.