Paprika dreigt winkels te sluiten als huur niet omlaag gaat

Modeketen Paprika dreigt winkels te sluiten als verhuurders de huur niet verlagen. Dat zegt topman Vincent Rousseau in een gesprek met RetailTrends.

De Belgische keten, gespecialiseerd in een maatje meer, heeft 135 winkels - waarvan 25 in Nederland. "Voor mij is het heel duidelijk: wie ons niet helpt tijdens de crisis kan ik geen partner meer noemen", zegt Rousseau. "We zullen die winkel sluiten of verhuizen. Dat is gewoon een kwestie van tijd. Waarom betalen we hoge huur in de retail? Omdat we traffic hebben. Is die traffic er niet, dan zal de huur omlaag moeten." Door de toenemende leegstand in de stadscentra zal dat toch al moeten gebeuren, zegt Rousseau.

Omvallen zal Paprika door de coronacrisis niet, aldus de topman. De keten heeft daarvoor volgens hem voldoende vet op de botten. Vorig jaar bedroeg de omzet 75 miljoen en kwam de brutobedrijfswinst op 8,5 miljoen euro uit. De verkopen via de eigen webshop en platformen als bol.com en Zalando zijn tijdens de coronacrisis flink gestegen, maar de totale omzet zal dit jaar wel lager uitvallen.

Reacties 2


Joost Konings 4 aug, 20:51

De medewerkers van de filialen in Alexandrium en Hoog Cathreine kunnen dus op zoek gaan naar een andere baan of locatie. Klepierre doet niks aan de huur.


Theo Terdu 5 aug, 10:30

Ik heb een perfecte oplossing voor huurachterstanden zowel voor huurders als verhuurders. Daarmee kan veel leed voorkomen worden. Kijk eens op www.berlemond.com

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!