De Nederlandse modemerken van FNG zijn failliet verklaard. Het gaat om Miss Etam, Expresso, Claudia Sträter, Steps, Promiss en Henkelman Schoenen.

Eerder werd al uitstel van betaling aangevraagd. De bewindvoerder en het bestuur van FNG vroegen het om te zetten in een faillissement. "Een succesvolle doorstart van de Nederlandse FNG-merken - of delen daarvan - is hierdoor kansrijker." De winkels blijven voorlopig open. Het UWV betaalt de lonen van het personeel door. De curator was niet bereikbaar voor een toelichting.

Eerder werden al Belgische FNG-merken failliet verklaard. Het gaat onder meer om Brantano, Ginger, Fred en Ginger, CKS, Concept Fashion, Expresso Belgium en Market Retail Belgium.

FNG verkeerde al lange tijd in grote financiële problemen. Vorig jaar leed het concern een nettoverlies van bijna driehonderd miljoen euro en het bouwde een schuldenberg op van vele honderden miljoenen euro's. De directie, bestaande uit de drie oprichters, werd eerder dit jaar vervangen. In juni meldde FNG dat er tientallen winkels in België zouden sluiten. In januari werd al bekend dat in Nederland alle winkels van Promiss en 38 filialen van Steps dichtgaan. Dat is inmiddels gebeurd.