LVMH ziet af van overname Tiffany's

LVMH heeft de overname van juweliersketen Tiffany’s afgeblazen. Het gaat om een deal van 14,7 miljard euro waar het luxeconcern nu vanaf ziet.

De overname werd onlangs al drie maanden uitgesteld op verzoek van Tiffany’s en zou op 24 november plaatsvinden. Waarom de juweliersketen om uitstel vroeg werd niet bekendgemaakt. In een nieuw statement verwijst LVMH daarnaast naar een brief van de Franse overheid omtrent de importheffingen die de Verenigde Staten willen invoeren op Franse goederen. Om die reden zou de Franse minister van buitenlandse zaken het luxeconcern hebben gevraagd de deal nog verder uit te stellen, naar januari volgend jaar. Hierdoor kan de overname niet doorgaan binnen de afgesproken termijn, aldus LVMH.

Tiffany’s laat op zijn beurt weten een rechtszaak tegen LVMH, moederbedrijf van onder meer Louis Vuitton, te willen starten om de overname alsnog af te dwingen. De juweliersketen had zwaar te lijden onder de coronacrisis maar is volgens ceo Alessandro Bogliolo inmiddels weer winstgevend.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!