Jumbo moet ruim veertigduizend euro betalen aan een voormalig manager van dochterbedrijf Smulweb. Dat heeft de kantonrechter in Den Bosch dinsdag bepaald.

Jumbo kocht in 2018 receptenwebsite Smulweb en voerde begin dit jaar een reorganisatie door, waardoor de functie van de bewuste manager kwam te vervallen. De supermarktketen bood hem een vertrekpremie van ruim 27 duizend euro en een coaching- en opleidingsbudget aan. Daarnaast zou hij drie maanden worden vrijgesteld van werkzaamheden met behoud van salaris. 

In mei bleek echter dat de oud-manager wilde overstappen naar de nog op te richten Smulweb-concurrent Foodned, waarop Jumbo besloot hem op staande voet te ontslaan wegens ‘leugens en misleiding’. Hierdoor kwam de vertrekregeling te vervallen en verloor de oud-manager zijn recht op een eventuele WW-uitkering. De man vond het ontslag onterecht, stapte naar de rechter en kreeg gelijk. De kantonrechter vond het 'niet meer dan logisch' dat hij op zoek ging naar nieuw werk toen duidelijk werd dat zijn dienstverband bij Jumbo zou eindigen.

De oud-manager krijgt nu alsnog zijn achterstallig salaris en vertrekpremies uitbetaald. Jumbo, dat daarnaast opdraait voor de gemaakte juridische kosten, moet hem in totaal veertigduizend euro betalen. Jumbo laat aan RTL Nieuws weten niet in hoger beroep te gaan, maar wil verder niet verder op de zaak ingaan.