Esprit trekt stekker uit activiteiten in Azië

Kledingmerk Esprit stopt met zijn activiteiten in Azië. De tegenvallende resultaten en oplopende verliezen bij het merk zijn de aanleiding. Dat maakt Esprit bekend in zijn jaarverslag.

De stekker wordt getrokken uit de activiteiten in China, Singapore, Maleisië, Taiwan, Hongkong en Macau. Deze zet moet ervoor zorgen dat Esprit financieel weer gezond wordt. Eerder besloot het merk al zijn Duitse winkels met de helft te reduceren. 

Esprit zag afgelopen jaar zijn verlies oplopen tot 440 miljoen euro (3,9 miljard Hongkongse dollar). Vorig jaar betrof het verlies nog 225 miljoen euro, vóór de aftrek van belastingen. De omzet daalde ten opzichte van vorig jaar met ongeveer een kwart.

In Duitsland daalde de omzet zelfs met 26 procent naar 3,27 miljard Hongkongse dollar (360 miljoen euro). De precieze cijfers voor Nederland zijn niet bekendgemaakt, wel is duidelijk dat in Europa en Amerika de omzet met 24,8 procent daalde naar omgerekend 294 miljoen euro.

Het verlies nam toe door onder meer de coronacrisis en tegenvallende resultaten. Het merk bevindt zich midden in een herstructurering. In juli zei de grootste aandeelhouder nog af te willen van het managementteam, maar inmiddels is er een akkoord met alle betrokkenen voor het voortzetten van de bedrijfsvoering van de keten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!