Amazon wil het aanbod op zijn Nederlandse website nog dit jaar uitbreiden tot driehonderd miljoen producten. Dat vertelde countrymanager Roeland Donker tijdens een digitaal event voor verkoopartners.

Amazon.nl begon in maart met een aanbod van honderd miljoen artikelen. Dat betekende volgens Donker het grootste startassortiment ooit in een nieuwe markt. Nu zijn het er al tweehonderd miljoen. Daarvan zijn er zo’n één miljoen beschikbaar voor sameday-delivery. Verder is het aantal items dat de volgende dag bezorgd wordt ook flink gegroeid sinds de start.

Een groot deel van de omzet komt van externe verkooppartners, met name kleine en middelgrote bedrijven. Daarom brengt het concern de dienst Amazon Launchpad naar Nederland. Dat is een online podium dat startups helpt hun producten wereldwijd te lanceren en verkopen. Launchpad biedt onder meer toegang tot Amazons wereldwijde fulfilmentnetwerk en een uitgebreid marketingpakket. Eerder was de service al beschikbaar in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.