'Miss Etam staat weer in de etalage'

'Miss Etam staat weer in de etalage'

Eigenaar Martijn Rozenboom is op zoek naar een koper voor Miss Etam. Dat bevestigen bronnen aan NRC. Rozenboom ontkent dat hij met een verkoop van de winkels bezig is; volgens hem werd hij benaderd.

Volgens NRC kreeg onlangs Roland Kahn, eigenaar van CoolCat, het aanbod om Miss Etam en het veel kleinere Steps over te nemen. Ook bij het Franse modeconglomeraat Etam en de Belgische modegroep Cassis Paprika zou de interesse zijn gepeild. Rozenboom nam Miss Etam en Steps over na het faillissement van de Belgische modegroep FNG. Dat gold ook voor de ketens Claudia Sträter en Expresso, maar die verkocht hij al snel door aan de Van Uffelen Groep.

Rozenboom bevestigde vorige week desgevraagd aan RetailNews dat zich enkele partijen hebben gemeld voor Miss Etam, maar hij zei dat een doorverkoop voorlopig niet aan de orde is. Dat herhaalt hij tegenover NRC. "Als er iemand voorbijkomt en die zou passen bij dit bedrijf, ben ik niet onwelwillend om te praten. Maar er hangt geen bordje 'te koop' aan de deur."

Inmiddels zijn zeker twintig van de ruim honderd winkels van Miss Etam gesloten, volgens Rozenboom vooral door verhuurders die 'dwarsliggen'. De managing director en de commercieel directeur zijn intussen vertrokken. De ondernemingsraad zag vorige week af van een gang naar de Ondernemingskamer. Reden hiervoor is dat Rozenboom heeft besloten de OR te erkennen, met terugwerkende kracht tot de datum dat hij de keten overnam. Volgens bestuurder Martin Pikaart van vakbond AVV, die optreedt als woordvoerder, kan de OR nu meer invloed uitoefenen op de gang van zaken bij het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!