Vedis zoekt betaalbare kunst op

Betaalbare kunst door het ontwerpproces van het productieproces te scheiden. Dat is de manier waarop de Kunstfabriek in Amsterdam al een paar jaar te werk gaat. En succesvol. Reden voor Vedis om aanstaande maandag een bedrijfsbezoek te brengen aan de Kunstfabriek.

Het geheim van de Kunstfabriek: het laat in Nederland “gerenommeerde” vormgevers, stilisten, fotografen en computerdesigners kunst ontwerpen. Vervolgens gebeurt het schilderen in China, Rusland en India. Het bezoek van Vedis begint om 15.30 uur, en is alleen toegankelijk voor Vedis-leden.

“Sommige mensen die hier binnenlopen zijn ronduit opgelucht. Die hebben een minderwaardigheidscomplex opgelopen in het galeriecircuit. Daar hebben ze het idee gekregen dat ze abstracte kunst mooi moeten vinden. En als ze dan iets kopen van tien mille kunnen ze het niet zomaar naar zolder doen als ze het toch niks vinden. Bij ons is het gewoon: wat je ziet is wat je krijgt. Gerekend naar uurloon en materiaal krijgen kopers waar voor hun geld”, aldus Bert-Jan van Egteren, een van de oprichters, eerder in een gesprek met het Financieele Dagblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!