Cao-akkoord voor non-foodsector, FNV tekent niet

Cao-akkoord voor non-foodsector, FNV tekent niet

Winkeliers in de non-foodsector hebben met vier vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Als de leden ermee instemmen, geldt de cao voor ruim 170 duizend werknemers.

Brancheorganisatie INretail sloot het akkoord met CNV Vakmensen, De Unie, AVV en RMU Werknemers. De handtekening van de grootste vakbond, de FNV, ontbreekt. De nieuwe cao Retail Non-Food loopt van 1 januari 2021 tot 1 juli 2022. Er is afgesproken dat de schaallonen twee keer per jaar worden verhoogd met het percentage waarmee het wettelijk minimumloon stijgt.

Vanwege de coronacrisis wilden de sociale partners snel tot overeenstemming komen. "Als sectorvertegenwoordigers kunnen we ons geen slepende discussies veroorloven. We moeten de schouders zetten onder versterking en toekomstbestendigheid van de sector."

De FNV zet met een loonstijging van vijf procent veel hoger in. Volgens de bond moet dat een eerste stap zijn op weg naar een wettelijk minimum uurloon van tenminste veertien euro per uur.

 

Reacties 2


Dennis Kouwenbergs 18 nov, 11:18

Was te verwachten. Maar het is toch wel zuur dat er weer alleen een verhoging komt voor verkoopmedewerkers die het minimumloon krijgen. En als je daar boven zit blijft je loon dus hetzelfde, voor inmiddels geloof ik het twaalde achtereenvolgende jaar.


Marcel Schwegler 18 nov, 20:49

Weer alle energie voor niks. Toch even bellen met de Unie en AVV. We hadden toch afspraken heren?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!