De impact van de coronacrisis op de winkelgebieden in ons land is groot, dat is geen geheim. Hoe gaan retailers daarmee om, welke kansen zijn er en hoe pakken ze die? In deze virtuele rondetafelsessie gaat Marcel ten Holte in gesprek vier experts uit het veld.


Gert-Jan Slob, onderzoeksdirecteur van Locatus, zoomt in op de gevolgen van de coronacrisis per winkelgebied en vertelt waar je nu het beste kunt zitten met je winkel.


Jan Peters vertelt openhartig over de klappen die de coronacrisis zijn ketens Score en Chasin’ geeft en over zijn strijd met huurbazen om de pijn eerlijker te verdelen.


Wam Denim opende de afgelopen maanden juist acht winkels. Samir Saberi legt uit waarom de mannenmodeketen daarvoor kiest en hoe de houding van vastgoedeigenaren – en dus de huurvoorwaarden – veranderen.


Ook Amsterdam The Style Outlets opende zijn deuren middenin de crisis. Center manager Marcel Herben vertelt over de eerste weken en deelt zijn kijk op de impact van de crisis op de langere termijn. Want hoe rijm je een bezoek aan een outletcenter als winkelen geen uitje mag zijn? 


Let op: de podcast is opgenomen voor de 'harde lockdown'.


Luister de podcastaflevering nu via deze link op YouTube.