Marktplaats: 'Corona zorgt voor toenemende vraag naar gratis spullen'

Marktplaats: 'Corona zorgt voor toenemende vraag naar gratis spullen'

Op de website Marktplaats is afgelopen jaar 2,5 keer zo vaak gezocht naar gratis spullen. In 2019 was 'gratis' het meest gezochte woord met 8,5 miljoen zoekopdrachten. Dit jaar waren dat er 21 miljoen, zo meldt het ANP.

De belangstelling voor gratis producten ziet Marktplaats al langer. "Maar zo extreem veel, dat kun je niet los zien van de situatie waarin we nu met z'n allen zitten", aldus een woordvoerder van het platform. "Misschien is het ook zo dat in deze toch onzekere tijd mensen liever de hand op de knip houden."

Marktplaats zag verder ook een stijging in de zoektocht naar bureaustoelen, tweedehands laptops, bordspelletjes en kampeerspullen. Vergeleken met vorig jaar werden er negen miljoen advertenties meer geplaatst, waarvan de meeste in de categorie 'schoenen' (2,8 miljoen) en 'speelgoed' (één miljoen). 

In 2020 steeg de vraag naar boten het hardst in vergelijking met vorig jaar, gevolgd door het opzetzwembad en de trampoline. Puzzels waren ook in trek. De tien meest gezochte zoektermen op Marktplaats: 

1. Gratis
2. Camper
3. (Elektrische) fiets
4. (Hoek)bank
5. (Kleding)kast
6. Scooter
7. Caravan
8. Bureau
9. Eettafel
10. Auto

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!