Reorganiserend bedrijf kan 283 procent besparen

Bedrijven die goed reorganiseren kunnen de bruto inkomsten met liefst 283 procent doen toenemen. Dat blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants onder meer dan 2500 Europese bedrijven. Vooral de snelheid van ingrijpen laat echter vaak te wensen over. Nog het minst overigens in de retailsector.

Door ervaringen in het verleden reageren retailers nog enigszins snel, aldus het onderzoek. Waar zij vijf maanden nodig hebben om herstructurering door te voeren, duurt het in de ‘dynamische’ ICT-sector ruim een jaar, en in de energiesector vijftien maanden. Grote bedrijven reageren, opvallend, sneller dan het MKB. René Seyger van Roland Berger Nederland: “Het is het voor kleine partijen vaak onmogelijk om te reorganiseren, aangezien zij dikwijls de financiële en operationele mogelijkheden ontberen om veranderingen door te voeren.”

Een succesvolle reorganisatie vereist behalve snelheid, totale toewijding van het management en een holistische benadering, aldus. “Het lijkt voor de hand te liggen, maar uit ons onderzoek blijkt dat deze succesfactoren toch dramatisch slecht worden toegepast in de meeste herstructureringstrajecten. Er wordt veel te lang gewacht met ingrijpen en dat kost bakken met geld.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!