Boekverkoop: goede zaken kerken

De verkoop van boeken kan erg lucratief worden voor kerken. Door de nieuwe wet op de vaste boekenprijs krijgt namelijk iedereen die daadwerkelijk boeken verkoopt korting van de uitgever. “Ik denk dat boekverkoop in de kerk een veelvoud kan opbrengen van een oud-papieractie of een stroopwafelverkoop”, aldus Kees Uitewaal van www.kerkboek.nl. Dat is de internetboekhandel van de Protestantse Kerk in Nederland.

“Denk alleen al aan de 700.000 bijbels die van de nieuwe vertaling zijn verkocht.” Als de kerken die in plaats van de boekhandel hadden verkocht voor 40 euro per stuk, uitgaande van twintig procent korting, had dat ze 5,5 miljoen euro opgebracht.

Volgens Uitewaal beseffen de kerken de mogelijkheden nog niet helemaal, want: “Boekhandels hebben er geen belang bij andere partijen te informeren dat zij ook boeken kunnen gaan verkopen. Voor uitgevers maakt het niet uit bij wie ze hun omzet weghalen.” Vooral evangelische boekhandelaren zijn niet blij met de nieuwe situatie. Volgens Piet de Kruif van de IZB Boekwinkel in Amersfoort steunen winkels als de zijne indirect de zending, en kunnen er nog een uitgebreide collectie op na houden. “Voor kerken is dat lastig.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!