Zakelijk zonnepanelen leasen: een slimme keus voor ondernemers

Zakelijk zonnepanelen leasen: een slimme keus voor ondernemers

De zon is er altijd. Elke dag weer. Wist je dat de hoeveelheid zonne-energie die de aarde bereikt 9.000 keer groter is dan de huidige energiebehoefte? Niets doen met dit gratis zonlicht is zonde. Vooral als je weet dat je dankzij zonnepanelenlease meteen kunt genieten van zonne-energie, zonder gedoe. En er zijn meer goede redenen.

1.    De makkelijkste manier om geld te verdienen

Het is misschien niet iets waar je vaak bij stil staat, maar ieder dak is in potentie een extra verdienmodel. Wanneer je dus een dak hebt dat geschikt is voor zonnepanelen, dan is de vraag niet óf je zonnepanelen moet nemen, maar wánneer. Een onbenut dak is dus een onbenutte besparing. Een voorbeeld: een retailer voorziet zijn dak van 80 zonnepanelen. Met een gemiddeld jaarverbruik van 25.000 kWh is het bedrijf met deze hoeveelheid panelen volledig zelfvoorzienend. Doordat de kosten van de lease en de kleine hoeveelheid aanvullende energie lager zijn dan de huidige energiekosten, wordt er maandelijks flink bespaard. Na de leaseperiode van twaalf jaar wordt het extra rendabel: de panelen gaan gratis over in eigendom. Tijdens de resterende levensduur – ze gaan zeker zo’n 25 jaar mee – is er dan evenveel maandelijkse opbrengst, maar dan zonder de maandelijkse leaselasten. Een mooi verdienmodel voor de lange termijn.

2.    Er is geen financiering vereist
Niet iedereen is in de positie om een flinke investering te doen in het kader van duurzaamheid. Een geheel eigen zonnestroomsysteem brengt nou eenmaal het nodige aan kosten met zich mee. Gelukkig is er door de leaseconstructie een oplossing voor dit probleem. Voor een vast bedrag per maand heb je zonnepanelen op je dak, en word je volledig ontzorgd. Bij de lease van de panelen zit de verzekering en het onderhoud inbegrepen, in tegenstelling tot bij koop. Bovendien werkt het erg flexibel: mocht je in de tussentijd tóch willen overstappen op koop, dan kun je ze tussentijds of achteraf altijd overnemen. 
 


3.    Je kunt het aantal zonnepanelen naar behoefte kiezen

Dat het kopen van zonnepanelen niet voor iedereen een optie is, komt mede door de misvatting dat een heel dak moet worden benut, en er ook terug geleverd moet worden aan het net. Daar hangt een flink prijskaartje aan. Terugleveren is niet voor iedereen interessant en maakt het soms onnodig ingewikkeld. Zelfvoorzienend zijn is vaak al meer dan genoeg. Bij Zelfstroom staat flexibiliteit voorop: je kiest de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie past – voor de een is dat het aantal panelen dat nodig is om zichzelf van genoeg energie te voorzien, voor de ander is het wél interessant om terug te leveren. Waar je voorkeur ook naar uit gaat: jij bepaalt. 

4.    Met zonne-energie voldoe je aan de regelgeving
In 2030 moet 70% van alle elektriciteit en minimaal 27% van alle totaalenergie (elektriciteit, gas en warmte) duurzaam zijn opgewekt. Dat hebben de lidstaten van de Europese Unie met elkaar afgesproken. Daarom gelden er voor bedrijven ook telkens strengere regels en normen; zo neemt het aantal eisen aan het energielabel steeds meer toe en worden er vaker puntensystemen voor duurzaamheid in het leven geroepen. Met zonnepanelen wordt je pand meer waard, maak je een positieve sprong in energielabel en ben je door de duurzame manier van energie opwekken klaar voor nieuwe wet- en regelgeving binnen jouw branche.

Lees hier hoe Drogisterij Verbeek  geniet van zijn eigen stroom. Benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren? Whatsapp je postcode + huisnummer en jaarlijks verbruik naar 085 20 10 165 en ontdek direct wat jij kunt besparen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!