Amazon bouwt distributiecentrum tegen Nederlandse grens

Amazon werkt aan een distributiecentrum tegen de Nederlandse grens. Het logistieke centrum komt vlak bij het Limburgse Heerlen, tegen het grensgebied met Nederland, en moet dit jaar open gaan. Dat meldt De Limburger.

Het dc heeft een oppervlakte van negenduizend vierkante meter en biedt werkgelegenheid aan 500 mensen. In eerste instantie richt het zich op de bevoorrading van de Duitse markt, waar het distributiecentrum wordt ingezet voor de last mile-levering.

Volgens de krant is er een kans dat het dc in de toekomst ook wordt ingezet voor het leveren aan de Nederlandse markt. Momenteel komen alle Amazon-leveringen in ons land nog uit Duitse logistieke centra, net over de grens. In juli opent de Amerikaanse webshop een bezorgcentrum bij Schiphol.

Reacties 1


Rudy Bos 10 mrt, 19:51

Heerlen.... toeval of een bewuste keuze? Amazon vestigt zich namelijk vaker in gebieden met een hoge werkloosheid waar ze gemakkelijk aan goedkope arbeidskrachten kunnen komen.. Ben benieuwd waar het volgende Nederlandse distributiecentrum van Amazon komt, het zou mij niet verbazen als deze in Noordoost Groningen komt....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!