Nieuwe ceo Egas Reparaz toch per 1 juni aan de slag bij HEMA

Nieuwe ceo Egas Reparaz toch per 1 juni aan de slag bij HEMA

Saskia Egas Reparaz start per 1 juni als ceo bij HEMA. Volgens het warenhuis is deze datum overeengekomen ‘in goed overleg met Ahold Delhaize’, de vorige werkgever van Egas Reparaz. 

Eerder was nog onzeker of en wanneer de voormalig Etos-directeur bij HEMA kon beginnen. Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Etos, hield haar aan het concurrentiebeding. Egas Reparaz zou op haar beurt een advocaat in de arm hebben genomen en de onderhandelingen over een vaststellingsovereenkomst zouden zijn vastgelopen, schreef het NRC in februari op basis van bronnen

De overstap van Egas Reparaz lag gevoelig, mede omdat HEMA sinds februari in handen is van investeringsmaatschappij Parcom en Jumbo-familie Van Eerd (Mississippi Ventures). Supermarktketen Jumbo is de grootste concurrent van Ahold Delhaize-dochter Albert Heijn. 

Nu blijkt dat de voormalig Etos-directeur toch per juni het stokje overneemt van Tjeerd Jegen. “In constructief onderling overleg zijn we tot een datum gekomen die voor alle partijen aanvaardbaar is”, aldus Pieter Haas, voorzitter van de Raad van Commissarissen van HEMA in een statement. 

Jegen neemt eind mei afscheid van HEMA, na zes jaar aan het roer van de warenhuisketen te hebben gestaan. Onlangs was hij te gast bij de RetailTrends Podcast, waar hij onder meer vertelde over zijn ervaringen met de voormalige eigenaren Lion Capital en Marcel Boekhoorn. Beluister de podcast hier.
 

Reacties 1


Leonard Van Liere 26 mrt, 18:20

Erg benieuwd, binnen de drogistenunie heeft ze weinig potten kunnen breken en sidderde plannen bleven ook uit.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!