Het kan nog maanden duren voordat Etos-directeur Saskia Egas Reparaz kan beginnen als ceo bij HEMA. Ahold Delhaize, de eigenaar van Etos, houdt haar aan het concurrentiebeding. Dat meldt NRC op basis van bronnen.

Egas Reparaz legt zich er niet bij neer en zou een advocaat in de arm hebben genomen. Onderhandelingen over een vaststellingsovereenkomst zitten volgens de krant vast. Egas Reparaz, die volgens NRC nog een contract heeft tot 1 maart, zou inmiddels op non-actief zijn gesteld. Betrokkenen wilden volgens de krant inhoudelijk niet reageren op de kwestie.

De overstap van Egas Reparaz naar HEMA ligt gevoelig. Sinds deze maand heeft HEMA nieuwe eigenaren: Jumbo-familie Van Eerd (Mississippi Ventures) en investeringsmaatschappij Parcom. Supermarktketen Jumbo is de grootste concurrent van marktleider Albert Heijn, het belangrijkste dochterbedrijf van Ahold Delhaize.

HEMA maakte vorige week bekend dat Egas Reparaz Tjeerd Jegen opvolgt als ceo bij HEMA. Er werd toen niet gezegd wanneer ze zou beginnen. Ook afgelopen maandag, toen de overname van HEMA door Parcom en Mississippi Ventures definitief was, gebeurde dat niet. "De precieze datum zal hopelijk spoedig bekend gemaakt kunnen worden."

Reactie Ahold Delhaize en HEMA
Een woordvoerder van Ahold Delhaize wil inhoudelijk geen reactie geven. "Het is ons beleid om niet met externe partijen situaties van individuele medewerkers te bespreken", zegt hij tegen RetailNews. "Dat doen wij dus ook in dit geval niet." In algemene zin meldt hij dat een concurrentiebeding heel gebruikelijk is voor bepaalde functies.

Egas Reparaz werkte meer dan twintig jaar bij Ahold Delhaize, in verschillende rollen en bij verschillende merken. "Wij zijn haar dankbaar voor haar jarenlange inzet en bijdrage aan het versterken van onze merken in de markt."

Ook HEMA wil niet reageren. "Wij hebben daar geen commentaar op", zegt een woordvoerster.

Lees ook: Wie is de nieuwe topvrouw van HEMA?