Conflict over overgang Etos-directeur naar HEMA

Conflict over overgang Etos-directeur naar HEMA

Het kan nog maanden duren voordat Etos-directeur Saskia Egas Reparaz kan beginnen als ceo bij HEMA. Ahold Delhaize, de eigenaar van Etos, houdt haar aan het concurrentiebeding. Dat meldt NRC op basis van bronnen.

Egas Reparaz legt zich er niet bij neer en zou een advocaat in de arm hebben genomen. Onderhandelingen over een vaststellingsovereenkomst zitten volgens de krant vast. Egas Reparaz, die volgens NRC nog een contract heeft tot 1 maart, zou inmiddels op non-actief zijn gesteld. Betrokkenen wilden volgens de krant inhoudelijk niet reageren op de kwestie.

De overstap van Egas Reparaz naar HEMA ligt gevoelig. Sinds deze maand heeft HEMA nieuwe eigenaren: Jumbo-familie Van Eerd (Mississippi Ventures) en investeringsmaatschappij Parcom. Supermarktketen Jumbo is de grootste concurrent van marktleider Albert Heijn, het belangrijkste dochterbedrijf van Ahold Delhaize.

HEMA maakte vorige week bekend dat Egas Reparaz Tjeerd Jegen opvolgt als ceo bij HEMA. Er werd toen niet gezegd wanneer ze zou beginnen. Ook afgelopen maandag, toen de overname van HEMA door Parcom en Mississippi Ventures definitief was, gebeurde dat niet. "De precieze datum zal hopelijk spoedig bekend gemaakt kunnen worden."

Reactie Ahold Delhaize en HEMA
Een woordvoerder van Ahold Delhaize wil inhoudelijk geen reactie geven. "Het is ons beleid om niet met externe partijen situaties van individuele medewerkers te bespreken", zegt hij tegen RetailNews. "Dat doen wij dus ook in dit geval niet." In algemene zin meldt hij dat een concurrentiebeding heel gebruikelijk is voor bepaalde functies.

Egas Reparaz werkte meer dan twintig jaar bij Ahold Delhaize, in verschillende rollen en bij verschillende merken. "Wij zijn haar dankbaar voor haar jarenlange inzet en bijdrage aan het versterken van onze merken in de markt."

Ook HEMA wil niet reageren. "Wij hebben daar geen commentaar op", zegt een woordvoerster.

Lees ook: Wie is de nieuwe topvrouw van HEMA?

Reacties 3


Kees Van Vliet 4 feb, 12:50

Het maakt niet uit wie er naar de hema gaat, het bedrijf is totaal leeggezogen en nu in handen van de banken die straks megaverliezen moeten afschrijven.


bloempie bloem 8 feb, 12:53

Met stomheid geslagen over de naïviteit bij nieuwe CEO Hema en de fam Van Eerd.
Voor dat je naar buiten komt met het bericht over een nieuwe CEO, laat je toch
event oude arbeidscontract checken op eventuele belemmeringen.
Dit belooft niet veel goeds voor de toekomst. Hoe wil zij nog medewerkers/leveranciers aan hun contract houden.


Dennis van Asch 10 feb, 10:26

Het verklaart in ieder geval de 'opmerking' naar directlie-leden Ahold Delhaize van ex-topman Jeggen Hema over de verkoop van Hema-gerelateerde artikelen vanuit AH-winkels. Nu kan ik ook deze plaatsen. Deze opmerking heeft bovenstaand verandering niet écht geholpen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!