België scherpt regels aan: vanaf zaterdag winkelen op afspraak

België scherpt regels aan: vanaf zaterdag winkelen op afspraak

België neemt strengere coronamaatregelen. Niet-essentiële winkels mogen vanaf zaterdag alleen open voor winkelen op afspraak.

De zuiderburen hopen met een 'breed afkoelingspakket' het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames omlaag te krijgen. De laatste tijd zitten die weer in de lift.

Hoeveel klanten tegelijk naar binnen mogen, hangt af van de grootte van de winkel. Het gaat om maximaal vijftig mensen. Twee personen uit hetzelfde gezin mogen samen de winkel in. Leveringen aan huis en click & collect blijven mogelijk op voorwaarde dat er geen fysiek contact is en de winkelruimte niet betreden wordt. Onder meer voedingszaken, kranten- en boekenwinkels en drogisterijen mogen openblijven.

Handelsfederatie Comeos reageert boos. "Winkels zijn nooit een bron geweest van besmettingen en moeten zich nu al voor de derde keer herorganiseren. Dat valt niet te begrijpen." De maatregel geldt in elk geval tot en met 25 april.

Reacties 3


Serge Den belg 25 mrt, 11:55

Besmetting kan je niet oplopen in krantenwinkel, stoffenwinkel, slagers of supermarkten. Enkel in kledingzaken, schoenenwinkels,... Belgische logica


Hugo de Boer 25 mrt, 14:15

Stakkers die niet begrijpen dat als je supermarkten sluit, dat mensen dan niet meer te eten krijgen, zul je altijd houden. Zowel in Nederlands als in België.

Voor de bestrijding van het virus zou het in eerste instantie minstens zo goed zijn om óók de supermarkten, slagers, groentezaken, bakkers etc. te sluiten. Als vervolgens de helft van je bevolking dan overlijdt door verhongering heb je wellicht het virus sneller onder controle, maar dan heb je een veel groter probleem.....


anneke rombouts 31 mrt, 08:44

Wij winkelen hier in Nederland op afspraak vindt ik relax. Dus niet zeuren voor het zelfde gooien ze de winkels helemaal dicht

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!