Slowfood neemt tijd voor kwaliteit in catering
Gepubliceerd op 8 november 2004 om 00:00
Voeding en catering moeten steeds sneller, makkelijker en goedkoper. Wim de Vries, cateringmanager bij Sodexho richt zich echter op een tegengesteld trend: Slow Food. Slow Food is een organisatie voor en door lekkerbekken zoals zij het zelf omschrijft, bestaande uit onder meer topkoks, kritische consumenten en ambachtelijke producenten. Slow Food wil scoren in de cateringwereld met smaak, cultuur en kennis. De Vries is zich er van bewust dat het voor cateraars moeilijk is om dagelijks verse producten als Limburgse kalfspastei of ambachtelijk gebakken Rotterdam brood te leveren. Ook zijn slowfood-producten nog weinig verkrijgbaar bij groothandels. Slowfood is volgens De Vries niet per definitie hetzelfde als biologisch voedsel. De authentieke streekproducten hebben nogal eens moeite om ecologische en andere kwaliteitskeurmerken te halen, aldus De Vries. De Vries, als cateraar bij Sodexho werkzaam bij het ministerie van Landbouw, merkt op dat slowfood uitstekend past in het duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen dat de overheid promoot. Slowfood betekent meer aandacht voor de beleving en het persoonlijke, aldus De Vries.
Reacties 0