Visum voor een zakenreis in Australië

Voor een reis naar Australië heeft u een visum nodig. Het meest aangevraagde type is het eVisitor visum. Dit visum Australië kan gebruikt worden voor vakanties, maar ook voor zakenreizen naar Australië. Hier leest u meer informatie over dit visum.

Het eVisitor visum (subclass 651)
Het eVisitor visum Australië is een elektronisch visum dat geheel online wordt aangevraagd. Het eVisitor visum wordt het meest aangevraagd, omdat het het goedkoopste visum is en omdat de aanvraagprocedure snel en eenvoudig is. Reizigers met één van de volgende nationaliteiten komen in aanmerking voor dit visum: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, San Marino, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. 

Reizigers uit de Verenigde Staten, Canada en enkele Aziatische landen kunnen geen eVisitor visum aanvragen, maar wel een ETA (subclass 601). Omdat het ETA duurder is en dezelfde voorwaarden en geldigheidsduur heeft als het eVisitor visum, kunnen Nederlandse en Belgische reizigers het best een eVisitor visum Australië aanvragen in plaats van een ETA. 

Werkzaamheden die toegestaan zijn met een eVisitor visum
Met een eVisitor visum mag men in Australië werken, maar alleen als de immigratiedienst de reis als zakenreis beschouwt. De volgende werkzaamheden vallen onder een zakenreis en zijn toegestaan met een eVisitor visum:
•    Conferenties, beurzen of andere bijeenkomsten bezoeken
•    Vergaderen met (potentiële) handelspartners
•    Onderhandelen over zakelijke overeenkomsten
•    Een niet-medische studie of training volgen
•    Eén van de bovenstaande activiteiten combineren met een vakantie in Australië

Activiteiten die niet toegestaan zijn:
•    In dienst treden bij een Australische organisatie
•    Producten of diensten verkopen of leveren aan consumenten in Australië
•    Producten of diensten leveren aan bedrijven of organisaties in Australië
•    Werkzaamheden waarvoor u een vergoeding ontvangt van een Australische organisatie (u mag uiteraard wel betaald worden door uw werkgever, als deze buiten Australië is gevestigd)

Visum online aanvragen
Voldoet u aan de bovengenoemde activiteiten en blijft u niet langer dan drie maanden aaneengesloten in Australië? Dan kunt u uw visum Australië eenvoudig online aanvragen, door het online-aanvraagformulier in te vullen. Dit duurt slechts enkele minuten. Na het voldoen van de kosten voor het visum wordt de aanvraag in behandeling genomen. Visums worden gemiddeld binnen 5 dagen toegekend. Na toekenning ontvangt u uw visum per e-mail. Print het visum of bewaar het digitaal op uw telefoon of laptop, zodat u het bij aankomst kunt laten zien als er bij de grenscontrole om gevraagd wordt.

Heeft u op zeer korte termijn een zakelijke afspraak in Australië en heeft u nog geen visum? Dan kunt u een spoedaanvraag indienen. Spoedaanvragen worden in 95% van alle gevallen al binnen een uur goedgekeurd. Op deze manier kunt u met grote kans nog dezelfde dag vertrekken. Omdat de Australische overheid in 5% van de gevallen een steekproefcontrole doorvoert, kan het in uitzonderlijke gevallen - ook bij spoedaanvragen - langer duren voor de aanvraag wordt goedgekeurd. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!