PostNL bezorgt recordaantal pakjes

PostNL heeft in het eerste kwartaal een recordaantal pakjes bezorgd van 108 miljoen stuks, dat zijn er 61 procent meer dan een jaar daarvoor. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het postbedrijf.

PostNL zette het eerste kwartaal dit jaar een omzet neer van 962 miljoen euro, tegen 701 miljoen euro het eerste kwartaal van vorig jaar. Het bedrijf zegt de grote stijging deels te danken aan de lockdown en benadrukt dat het om een eenmalig hoge stijging gaat. “Op basis van de sterke ontwikkeling van de bedrijfsresultaten in het eerste kwartaal hebben we op 26 april onze vooruitzichten voor 2021 naar boven bijgesteld. We gaan uit van een genormaliseerde EBIT van ten minste € 250 miljoen en een vrije kasstroom van meer dan € 225 miljoen”, aldus ceo Herna Verhagen in het persbericht. 

Ook zegt PostNL goede vorderingen te maken met de versnelling van de digitale transformatie en versterking van de concurrentiepositie door voort te bouwen op hun platform. “Het streven is de investeringen in digitalisering te versnellen.”

Reacties 1


martin ballegooy 10 mei, 14:22

Geen wonder dat mijn unieke post pakket nog steeds zoek is!! Al twee keer een onderzoek laten doen maar geen pakket te vinden!
Ze nemen het niet zo nauw. Een pakket van 1.65 meter zoek hoe bestaat het.
Ik wil graag weten of andere retailers ook problemen hebben ondervonden met postnl.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!