Picnic test onder naam TocToc in Frankrijk

Picnic is een test gestart in de Noord-Franse stad Valenciennes. Dat gebeurt onder de naam TocToc.

De test loopt al enkele weken, zegt ceo en medeoprichter Michiel Muller tegen RetailTrends. "We dachten dat een beetje in de luwte te kunnen doen. Maar helaas, er zat iemand in de testgroep die ook bij een vakblad werkt."

Muller weet nog niet hoelang de test duurt. "Het hangt ervan af wat we allemaal tegenkomen. In Nederland en Duitsland hebben we een paar maanden getest. Het is bedoeld als een operationele supplychaintest, waarbij je van klanten ook nog wat te horen komt over het aanbod."

Na de testfase gaat de websuper in Frankrijk gewoon als Picnic van start. Net als in Nederland is het minimumbestelbedrag 35 euro. De boodschappen worden gratis afgeleverd. Frankrijk is het derde land waar het in 2015 gestarte Picnic actief is. Sinds 2018 rijden de elektrische wagentjes ook in Duitsland rond.

Picnic liet vorig jaar al weten de stap naar Frankrijk te willen maken. Op de website van de websuper verschenen in januari vacatures voor Franssprekend personeel op het hoofdkantoor in Amsterdam, zoals recruiters, een bedrijfsjurist en een businessanalist. Op dit moment staan er ook vacatures in Frankrijk open, waaronder voor een businessanalist en een warehouse supervisor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!