Picnic bouwt geautomatiseerd distributiecentrum in Ridderkerk

Picnic bouwt een nieuw distributiecentrum in Ridderkerk. Het gaat om een geautomatiseerd dc dat wekelijks ruim 200 duizend mensen van boodschappen moet voorzien.

Het distributiecentrum op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard bevat onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines die door de websuper zelf zijn ontwikkeld. "Door het gebruik van slimme techniek hoeven de medewerkers de boodschappen niet meer met een kar te verzamelen, maar komen deze naar hun inpakstation toe", zegt medeoprichter Frederik Nieuwenhuys.

Het distributiecentrum van 42 duizend vierkante meter is goed voor zo'n achthonderd banen. Na de zomer begint ontwikkelaar en verhuurder Impact Vastgoed met de bouw, die ongeveer een jaar in beslag zal nemen. Daarna bouwt Picnic de mechanisatie in. Begin 2023 moet het dan operationeel zijn. Het wordt het tweede geautomatiseerde distributiecentrum van Picnic. Over enkele maanden gaat het dc in Utrecht open, dat ongeveer even groot is.

Picnic begon in september 2015 in Amersfoort en is inmiddels in 125 plaatsen in Nederland actief. In 2018 maakte de websuper met zijn elektrische wagentjes de stap naar Duitsland en onlangs startte Picnic in het Franse Valenciennes. De omzet verdubbelde vorig jaar naar vijfhonderd miljoen euro, dit jaar moet dat een miljard worden. Er wordt nog geen winst gemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!