Alex Ootes na ruim 15 jaar weg bij Amazon

Alex Ootes is na ruim vijftien jaar vertrokken bij Amazon. De Nederlander was bij de webgigant de laatste vier jaar verantwoordelijk voor de expansie in Europa.

Onder zijn aanvoering kreeg Amazon maart vorig jaar in Nederland een volwaardige webshop. Amazon.nl was al in 2014 gelanceerd, maar daar konden jarenlang alleen e-books worden gekocht. Voor andere producten werden klanten doorverwezen naar de Duitse website, Amazon.de. Amazon breidde de laatste jaren verder onder meer uit naar Turkije, Zweden en Polen.

Ootes begon bij Amazon met managementfuncties in de categorieën muziek en videogames. Daarna was hij onder meer Europees directeur fullfilment network, werkte hij mee aan de ontwikkeling van Amazon in Italië en Spanje, en stond hij aan de wieg van de afdeling private label in Europa.

Op de LinkedIn-pagina van Ootes is te lezen dat hij in maart is weggegaan bij Amazon. Sinds deze maand is hij vice-president category management & product bij bezorgservice Gopuff, waarvan het Europese hoofdkantoor net als dat van Amazon in Luxemburg staat.

Amazon laat maandag weten dat Ootes toe was aan een nieuwe uitdaging. "We danken hem voor zijn vele jaren van waardevolle dienst en wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!