Picnic bouwt ook geautomatiseerd distributiecentrum in Zwolle

Websuper Picnic bouwt een geautomatiseerd distributiecentrum in Zwolle. Eerder werden al gerobotiseerde fulfilmentcentra in Utrecht en Ridderkerk aangekondigd.

Het nieuwe centrum van zo'n 45 duizend vierkante meter komt op bedrijventerrein Hessenpoort. Het moet vanaf eind 2023 wekelijks ruim 200 duizend mensen van boodschappen voorzien. Het dc bevat onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines die door Picnic zelf zijn ontwikkeld. Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 400 duizend kratten om producten in op te slaan.

In november begint ontwikkelaar en verhuurder Impact Vastgoed met de bouw. Het distributiecentrum is goed voor ongeveer duizend arbeidsplaatsen. Over enkele maanden gaat het dc in Utrecht open. De bouw in Ridderkerk begint na de zomer.

Picnic begon in september 2015 in Amersfoort en is inmiddels in 125 plaatsen in Nederland actief. In 2018 maakte de websuper met zijn elektrische wagentjes de stap naar Duitsland en onlangs startte Picnic in het Franse Valenciennes. De omzet verdubbelde vorig jaar naar vijfhonderd miljoen euro, dit jaar moet dat een miljard worden. Er wordt nog geen winst gemaakt.

Afbeelding boven: artist impression van het geautomatiseerde dc in Zwolle

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!