Kun je al betalen met cryptovaluta?

Cryptomunten zijn gedurende het afgelopen jaar aanzienlijk in populariteit gestegen. Deze nieuwe vorm van geld heeft veel aandacht gekregen van bekende mensen uit Amerika en andere landen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer mensen zijn die hebben besloten om een deel van hun spaargeld te investeren in cryptomunten. Deze mensen zouden het erg fijn vinden als het voor hen mogelijk wordt om met cryptovaluta te betalen. 

Cryptomunten kopen
Voordat je kunt betalen met cryptomunten, moet je natuurlijk eerst cryptomunten in je bezit hebben. Het is tegenwoordig heel eenvoudig om cryptomunten te kopen. Je kunt dit op veel verschillende platforms doen. Voordat je investeert in een cryptomunt, moet je natuurlijk eerst voldoende kennis hebben over deze cryptomunt. Hierbij gaat het vooral om het project achter de cryptomunt. Door meer te weten te komen over dit project en de mensen die hieraan meewerken, kun je een betere inschatting maken van de toekomstige prestaties van de bijbehorende cryptomunt. Daarom is het niet slim om zomaar Litecoin te kopen wanneer je geen onderzoek hebt gedaan naar het project wat achter de cryptomunt zit. Als je genoeg kennis hebt opgedaan over een cryptomunt en je wilt beginnen met investeren, moet je naar een platform als Litebit gaan. Hier kun je gemakkelijk cryptomunten kopen en hier met iDEAL voor betalen. 

Betalen met cryptomunten
Door de toenemende interesse voor cryptomunten zijn er steeds meer mensen die een voorstander zijn van betalingen met cryptomunten. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo vinden veel mensen het prettig dat betalen via de blockchain bijna dezelfde mate van anonimiteit heeft als contante betalingen. Bij een betaling met je pinpas of creditcard is dit niet het geval. Echter, er zijn een aantal redenen waardoor betalen met cryptomunten op weinig plekken wordt gedaan. 

Hoge volatiliteit
Er zijn al verschillende plekken op de wereld waar je met cryptovaluta kunt betalen, maar na verwachting zal het nog lang duren voordat je in een normale supermarkt kunt betalen met je cryptomunten. Dat komt grotendeels door de hoge volatiliteit van cryptomunten. Dit betekent dat de waarde van een cryptomunt ontzettend hard kan fluctueren. Hierdoor vinden de meeste ondernemers het een te groot risico om betalingen in cryptomunten te ontvangen. Dit is niet gek aangezien de meeste mensen liever zekerheid willen hebben over het geld wat ze binnenkrijgen. Als je de ene dag een product voor een bepaald bedrag verkoopt en dit geld is de volgende dag nog maar de helft waard, is dit immers erg vervelend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Alle artikelen

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!