Hoe kies je het beste verhuisbedrijf uit voor je verhuizing?

Eindelijk, het is zover. Je hebt het huisje van je dromen gevonden en het contract ondertekend. Alleen nu moet je al je spulletjes nog verhuizen. Dit gaat je natuurlijk nooit in je eentje lukken. Niet getreurd, Nederland stikt van de verhuisbedrijven die allemaal staan te springen om jou hierbij te helpen. Hoe kies je dan de beste? In dit artikel vertellen wij je waar je allemaal rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een verhuizer.

Verzamel eerdere ervaringen
Als je niet weet waar je moet beginnen met zoeken, is het internet altijd een goede plaats om te beginnen. Google eens naar wat verhuisbedrijven in de buurt en begin met het lezen van reviews. Door het lezen van reviews kun je er gemakkelijk achter komen hoe andere klanten het bedrijf hebben ervaren. Heb je bepaalde dingen die voor jou belangrijk zijn, bijvoorbeeld het verhuizen van een piano? Ook hierover vind je vaak ervaringen terug in de reviews. Kortom, het lezen van reviews geeft je een duidelijk beeld van een verhuisbedrijf. Zo kun je een lijstje maken van bedrijven die het beste bij jouw wensen passen. 

Maak vooraf een goede inschatting
Voordat je de hele mikmak gaat verhuizen is het handig om een goede inschatting van je inboedel te maken. Ben je niet zo goed met ruimtes? Dan kun je ook een inschatting laten maken door een expert. Zo weten jij en je toekomstige verhuisbedrijf allebei waar jullie aan toe zijn. Het zou natuurlijk zonde zijn om nog een keer op een neer te moeten rijden voor dat kastje van je oma. 

Vergelijk je rijk
Heb je je inboedel geschat en je specifieke wensen vastgesteld? Dan is het tijd om offertes op te gaan vragen. Vergelijk altijd verhuisbedrijven met elkaar en vraag meerdere offertes op. Alleen zo kun je een verhuisbedrijf kiezen die het beste bij jouw wensen aansluit, voor de beste prijs. 

Lees de kleine lettertjes
Als je in zee gaat met een verhuisbedrijf, raden wij je aan om nog even naar de algemene voorwaarden te kijken. Deze kunnen per verhuizer namelijk nogal sterk verschillen. In de algemene voorwaarden kun je lezen hoe het bij een verhuisbedrijf geregeld is met verzekeringen, eigen risico en uitkeringen. Zaken waar je liever geen rekening mee houdt, maar als je dit wel doet kun jij jezelf een hoop ellende besparen. 

Goedkoop is niet altijd goed
Bij het kiezen van het juiste verhuisbedrijf voor jouw verhuizing mag de prijs niet onbesproken blijven. Verhuisbedrijven rekenen erg uiteenlopende tarieven. Je bent natuurlijk geneigd om voor de goedkoopste te gaan, maar dit is niet altijd de beste keus. De prijzen kunnen om een aantal redenen sterk van elkaar verschillende. Zo bestaat er een verschil tussen erkende en niet-erkende verhuizers en maakt het bovendien uit of je binnen of buiten de Randstad wilt verhuizen. Bij een verhuizer in Makkum betaal je natuurlijk minder dan bij een verhuisbedrijf in Den Haag.

Ben je op zoek naar een verhuizer? Houd dan rekening met de reviews, je inboedel, de prijs, de algemene voorwaarden en vraag meerdere offertes op. Alleen zo kies je het beste verhuisbedrijf voor jouw verhuizing. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!