Appdate: Amazon gaat de concurrentie aan met Spotify

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Foodmaker, Listi en Amazon.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Foodmaker, Listi en Amazon.

Foodmaker
De fastfoodketen Foodmaker, die sinds vorig jaar december voor een groot deel online te werk ging met een bezorgdienst, gaat offline weer een poging wagen. Maar dan wel door het nieuwe project te verweven met een eigen app. Het Belgische bedrijf is sinds 2016 actief en biedt zowel afhaalgerechten als maaltijden om ter plekke te consumeren. Er zijn vegetarische, veganistische en glutenvrije opties en de ingrediënten zijn zoveel mogelijk biologisch. In een interview met RetailDetail vertelt ceo Lieven Vanlommel wat het idee is. “We hebben een onbemande shop ontwikkeld, die eigenlijk een ‘light’ versie is van het bedrijfsrestaurant waarin doorgaans drie tot vier mensen werken.” Klanten kunnen daar een product naar keuze meenemen en betalen met de app. Een andere variant is de ‘slimme koelkast’ die online en offline weer aan elkaar koppelt: “Je kan vooraf online een menu bestellen, dat we dan voor je klaar zetten. Je scant de QR-code op de koelkast met de Foodmaker app om hem te ontgrendelen en je bestelling te nemen.”

Listi
De feestdagen liggen weer op de loer en de nieuwe app Listi probeert daar slim op in te spelen. De app zegt het eerste onafhankelijke online speelgoedboek te zijn waarmee kinderen hun eigen verlanglijstje kunnen maken en dit vervolgens kunnen delen met hun familie. De verlanglijst-app laat speelgoed zien van meer dan vijftien aanbieders zoals bol.com en Wehkamp. Door het speelgoed van meerdere partijen aan te bieden. In de app kunnen de kleintjes hun gewenste cadeaus gemakkelijk selecteren, waardoor deze automatisch in hun online verlanglijst komen te staan. Vervolgens kan het verlanglijstje via e-mail of WhatsApp worden verstuurd naar degenen die voor de kosten moeten opdraaien.


Amazon
Dat Amazon in zoveel mogelijk markten stapt, is inmiddels duidelijk. Om deze naam hoog te houden is de techgigant bezig met een live audioplatform voor Alexa-gebruikers, volgens de Amerikaanse nieuwswebsite van Axios. Met deze nieuwe dienst wil het bedrijf rechtstreeks concurreren met Spotify en Apple Music. Het idee van het nieuwe platform is dat gebruikers toegang hebben tot live concerten of optredens via hun Amazon Music-account. De techgigant zou volgens Axios al contact hebben met verschillende platenlabels over live audio-evenementen met artiesten. Het blijft vooralsnog bij geruchten, want Amazon heeft niet nog gereageerd. 


 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen