'Ahold Delhaize moet bol.com loslaten'

De activistische belegger Elliott heeft een belang van het zo’n drie procent genomen in Ahold Delhaize. Het grote hedgefonds heeft vooral zijn oog laten vallen op webwinkel bol.com.

Elliott laat in een statement weten de beslissing van Ahold Delhaize om bol.com naar de beurs te brengen toe te juichen. Die stap ziet de belegger als de start van een proces om bol.com meer van Ahold Delhaize te scheiden. ‘Dat zou helpen om aanzienlijke waarde voor aandeelhouders te ontsluiten, die tot dusver verborgen lag in de structuur van het bedrijf’, klinkt het. 

Een meer onafhankelijke rol voor bol.com leidt volgens Elliott tot een sterker bedrijf met een meer robuuste marktplaats. Klanten, verkooppartners en medewerkers zouden daarvan profiteren. De aandeelhouder geeft aan hierover met Ahold Delhaize ‘in constructieve dialoog’ te willen blijven.

Een woordvoerder van Ahold Delhaize zegt tegen Bloomberg ‘een constructieve dialoog met alle aandeelhouders te verwelkomen.’ Het concern maakte deze week bekend bol.com volgend jaar deels naar de beurs te brengen. Ahold Delhaize behoudt zelf de meeste aandelen.

Lees hier meer over de beursgang van bol.com.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!