Winkels sinds avondlockdown eerder open

Veel winkels gaan sinds de avondlockdown eerder open. Het gaat onder meer om filialen van Blokker, Hunkemöller, TK Maxx en Rituals, zo blijkt uit een rondgang van NU.nl.

De retailers gaan gemiddeld een uur eerder open dan voorheen. Ook tuincentra gaan eerder open en kleine winkels in wijkcentra hebben eveneens de openingstijden aangepast. 

De vervroegde openingstijden zorgen er volgens brancheorganisatie INretail voor dat klanten verspreid kunnen winkelen. "Het is wel belangrijk dat winkeliers in een winkelgebied afspraken met elkaar maken, zodat niet alle bedrijven op een ander tijdstip openen", aldus een woordvoerder. 

MediaMarkt veranderde op 15 november de openingstijden al. De winkels van de elektronicaketen gaan allemaal om 8.00 uur open. "Daar wordt tot nu toe mondjesmaat gebruik van gemaakt. Voor sommige mensen is vroeg in de ochtend een tijdstip om naar de winkel te komen", zegt een woordvoerder van de retailer. 

Het kabinet besloot anderhalve week terug dat niet-essentiële winkels hun deuren om 17.00 uur moeten sluiten. De eerdere sluiting moet het oplopende aantal coronabesmettingen naar beneden halen. Essentiële winkels als supermarkten en drogisterijen mogen tot 20.00 uur openblijven. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!