HEMA-fans kunnen toch geen obligaties kopen

HEMA-fans kunnen toch geen obligaties aanschaffen om het warenhuis te steunen. Dat meldt Stichting HENA, waar het burgerinitiatief KoopdeHEMA onder valt dat eerder eigenaar van het bedrijf probeerde te worden.

HEMA is inmiddels in handen van investeringsmaatschappij Parcom en Jumbo-familie Van Eerd. Stichting HENA wilde graag dat burgers bij het warenhuis betrokken konden blijven, maar twee plannen daarvoor blijken niet haalbaar.

Eerst viel al het plan af om 'stukjes HEMA' te kunnen kopen. Nu wordt er ook een streep gezet door de obligaties, zogenoemde HEMAatjes. Volgens Stichting HENA hebben de nieuwe eigenaren geen trek in de administratieve verplichtingen die daarbij horen, zoals beleggers regelmatig informeren over financiële resultaten.

HEMA werkt nog wel aan een voorstel waarbij fans met ideeën kunnen komen om het bedrijf duurzamer te maken. Stichting HENA heft zich begin volgend jaar 'feestelijk' op. "Ons doel is bereikt: HEMA is in goede handen en we zijn erg blij met de nieuwe strategie van HEMA." Het warenhuis richt zich voortaan vooral op de Benelux en op Frankrijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!