PostNL bezorgde 384 miljoen pakketten

PostNL heeft vorig jaar 384 miljoen pakketten bezorgd, veertien procent meer dan het jaar ervoor. Daarmee was de pakketdivisie volgens voorlopige cijfers goed voor een omzet van zo'n 2,3 miljard euro, tegen twee miljard in 2020.

In de laatste drie maanden leverde PostNL juist minder pakketten af door het 'eenmalige effect vanwege Covid-19'. Volgens het postbedrijf was het een jaar eerder uitzonderlijk druk geweest. Daarnaast wijst PostNL op knelpunten in internationale logistieke ketens en nieuwe btw-regels voor kleine pakketjes van buiten de Europese Unie.

De winst voor belastingen en grote eenmalige posten kwam uit op ongeveer 277 miljoen euro. Een jaar was dat 197 miljoen euro. De nettowinst wordt later bekendgemaakt.

Reacties 3


Nick - 25 jan, 16:52

wat een karton :O


Eelco de Boer 26 jan, 10:29

Redactie, hebben ze 384 miljoen pakketten bezorgd of zijn er 384 miljoen pakketten die ze hadden moeten bezorgen (dus inclusief de pakketten die ze nooit bezorgd hebben en ten onrechte rechtstreeks naar een pakketpunt zijn gegaan). Dat maakt qua aantallen een aanzienlijk verschil.


John Eeves 26 jan, 12:07

Dat is mijn ervaring ook, schijnbaar nieuwe mode, diverse keren meegemaakt dat ze zogenaamd bij je zijn geweest en je niet aanwezig was en het vervolgens naar een pakketpunt is gebracht.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!