Productpine haalt 2,5 miljoen euro op

Productpine haalt 2,5 miljoen euro op

Productpine, een platform dat merken rechtstreeks aan consumenten laat verkopen, heeft 2,5 miljoen euro groeigeld opgehaald. De financieringsronde werd geleid door het Amerikaanse Acequia Capital (Pinterest, Wish) en het Duitse NFQ Capital.

Productpine is in 2019 opgericht door Camiel van Dooren, Vincent Hulshoff en Dimitar Maslarov. Het platform, vorig jaar een van de tien RetailRookies, beschouwt zichzelf als een verlengstuk van het direct-to-consumerkanaal van merken.

Inmiddels zijn er ruim negentig internationale merken aan boord, waaronder Sonos, Tile, Klipsch, Matt Sleeps, Ekster en Yale. De investering stelt Productpine in staat nieuwe merken toe te voegen. Naar eigen zeggen staan er meer dan zeshonderd op de wachtlijst.

"We zijn ontzettend blij dat deze grote buitenlandse investeerders zich aan ons hebben verbonden en dat zowel bestaande als nieuwe particuliere investeerders in Productpine geloven", zegt ceo Camiel van Dooren. "Naast kapitaal om ons platform uit te bouwen, brengt deze investeringsronde een schat aan kennis en ervaring met zich mee van toonaangevende investeerders, wat ons helpt bij het realiseren van onze missie."

Productpine heeft achttien medewerkers in dienst en houdt kantoor aan de Herengracht in Amsterdam. Aan het Rokin in de hoofdstad zit een experience store.

Reacties 3


Leonard Van Liere 3 feb, 12:23

Hoe moet ik dat zien? Moet ik denken dat bijvoorbeeld (!) Gazelle zijn fietsen gaat verkopen via dit platform in plaats van zelf via een eigen website ? Zou dat kunnen betekenen dat Gazelle (voorbeeld!) tegen zijn huidige retailers gaat zeggen "nee, wij zelf verkopen geen fietsen via internet" dat doet een ander ? Als detaillist zou ik merken die rechtstreeks aan de consument willen verkopen in mijn zaak mijden.


B Colin 3 feb, 14:12

je zult zien dat steeds meer merken dat ook willen (zelf aan de consument verkopen, zie nike strategie), nu helemaal als de cookies policies overal worden aangescherpt en dus "online adverteren" duurder wordt. Is juist nu voor sommige online merken verstandig om zelf de klant op te zoeken met vaak als tussenstap dit soort winkels/ fysieke platformen alvorens zelf een winkel te openen. B8ta uit US was de eerste die deze vorm van Retail-As-A-Services aanbood. Belangrijk onderdeel is de data die zo'n winkel verzameld instore (heatmapping, product time/usage , costumer feedback , website browsing etc ) en geanalyseerd en "doorverkocht"wordt van waaruit merken weer hun producten kunnen verbeteren of nieuwe producten of services kunnen toevoegen.


Peter L 4 feb, 10:51

Dan heb je vast allemaal interessante merken in je winkel, Leonard!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!