Boermarke produceert plantaardige kaas op grote schaal

Boermarke heeft in 2021 een nieuwe productielijn voor plantaardige kazen in gebruik genomen. Inzet is om dagelijks meer dan 10 ton te produceren. Plantaardige kaas die niet te onderscheiden is van reguliere kaas qua smaak, textuur, kleur en geur. 

Proactief
Vera Weller: “Boermarke is de eerste producent op deze schaal met vegan kaas. Op basis van de snel groeiende ontwikkelingen op voedingsgebied hebben we op eigen initiatief de plantaardige kaasalternatieven ontwikkeld, en zijn daarmee proactief naar de klanten toegegaan. Gezien de grote interesse en bestellingen hebben we er alle vertrouwen in dat deze nieuwe markt zich verder snel zal gaan ontwikkelen. Daar zetten we nadrukkelijk op in.”

Korte lijnen 
De keuze om met MULTIVAC samen te werken is een bewuste legt Product- en Procestechnoloog Vera Weller uit: “Als zuivel – en ijsmaker hebben wij van huis uit geen ervaring op het gebied van ‘vaste producten’ als plantaardige kaas. Het snijden, verpakken en etiketteren op een professionele, volwaardige en betrouwbare manier van plantaardige kaas is nieuw. Ook als het gaat om houdbaarheid. Om dit hele (productie)proces goed te laten verlopen kwamen we al snel uit bij MULTIVAC. Een wereldspeler op dit gebied, met toch lokale goed bereikbare contacten in Nederland. Korte lijnen, snel handelen, actief meedenken.”

Meer over de keuzes van Boermarke

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!