Winnaar/verliezer van de week: Inditex en Gall & Gall

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Inditex en Gall & Gall.

Winnaar: Inditex

Inditex, het moederbedrijf van Zara, heeft zich vorig jaar goed hersteld. De winst kwam uit op 3,2 miljard euro, bijna een verdrievoudiging ten opzichte van 2020. Inditex is bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis. Dat geldt ook voor de omzet, die 27,7 miljard euro bedroeg. De lockdowns in december, in onder meer in Nederland, Duitsland en Japan, kostten het grootste modeconcern ter wereld zo'n vierhonderd miljoen euro. Maar sinds de heropening gaat het weer prima. Tussen 1 februari en 13 maart lag de omzet 33 procent...

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Inditex en Gall & Gall.

Winnaar: Inditex

Inditex, het moederbedrijf van Zara, heeft zich vorig jaar goed hersteld. De winst kwam uit op 3,2 miljard euro, bijna een verdrievoudiging ten opzichte van 2020. Inditex is bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis. Dat geldt ook voor de omzet, die 27,7 miljard euro bedroeg. De lockdowns in december, in onder meer in Nederland, Duitsland en Japan, kostten het grootste modeconcern ter wereld zo'n vierhonderd miljoen euro. Maar sinds de heropening gaat het weer prima. Tussen 1 februari en 13 maart lag de omzet 33 procent hoger dan in 2021 en 21 procent hoger dan in 2019.

Verliezer: Gall & Gall

Het is de omgekeerde wereld. Tijdens de lockdowns konden de 584 winkels van Gall & Gall openblijven (categorie essentieel), maar nu wordt een deel ervan alsnog geconfronteerd met sluitingen. Het personeel van zeventig vestigingen wil meer loon en houdt daarom deze vrijdag de deuren de eerste twee uur dicht. De FNV eist een loonsverhoging van vijf procent. Daarnaast moeten de salarissen vanaf 1 oktober mee gaan groeien met de inflatie, vindt de vakbond. Ook wil de FNV dat de medewerkers een coronabonus krijgen van vijfhonderd euro netto en dat zij hun toeslag voor werken op zaterdag houden. Gall & Gall, een zusterketen van Albert Heijn, wil niet verdergaan dan 3,25 procent erbij. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!