Video: kijk binnen in de nieuwe flagship store van Xandres

In de nieuwe flagshipstore van Xandres in Antwerpen staat digitale technologie helemaal in dienst van een verbeterde klantenservice. Zo zijn er kiosken bij de pashokjes als instore-webshop, is er een Xandres-app én creëren grote schermen een echt wauw-gevoel!
 


Technologie in functie van de klant
De lancering van de flagshipstore in Antwerpen is meteen een eerste uiting van de nieuwe merk-en winkelstrategie van de retailer. Zo kiest Xandres voor een inclusieve merkstrategie waarbij de retailer niet langer onderscheid maakt op basis van leeftijd of maat. De nieuwe slogan ‘We zijn allemaal Xandres’ resulteert dan ook in het subtiel samensmelten van het plussize merk Xandres Gold met het merk Xandres. 

Daarnaast zet de retailer fors in op digitale vernieuwing voor een betere klantenservice en beleving. De kiosken bij de pashokjes brengen de webshop in de winkel en de digitale schermen zetten de merkbeleving kracht bij. Ook de Xandres-app verbetert de klantervaring. Via de app stelt de klant een paslijstje samen dat vervolgens door één vaste stockmedewerker naar de paskamer gebracht wordt. Een win-win: de winkelmedewerker heeft meer tijd voor de klant en de klant moet niet met vier stuks over de arm door de winkel lopen.
Digitale strategie op basis van relevante touchpoints
“We staan al langer in voor de digitale schermen bij Xandres, maar voor deze flagshipstore mocht het net iets meer zijn”, aldus Jomme Sonck, Account Manager Retail bij DOBIT. “Als start trokken we samen met het Xandres team op pad om realisaties in de markt te bekijken en zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Vervolgens bepaalden we tijdens een workshop met Wave of Engagement welke digitale vernieuwingen ook écht een meerwaarde zouden vormen voor de Xandres klant.” Het resultaat is een high-end flagshipstore die 100% in lijn ligt met de waarden van het merk en waarbij technologie deel uitmaakt van het geheel.

Sweet spot tussen technologie en toepassing
Hoewel LED walls vandaag niet meer weg te denken zijn uit de winkelstraten, koos Xandres bewust voor een Highbright scherm in de etalage en niet voor LED. “De nieuwste of duurste technologie, is daarom niet altijd één op één de beste keuze voor de toepassing", aldus Jomme Sonck.

"Enkele weken geleden installeerden we nog een mooie LED wall in de etalage van de Xandres winkel in Woluwe, maar voor de flagshipstore kozen we voor een kwalitatief highbright scherm. Rekening houdend met de kijkafstand komt - in dit geval - de content veel beter tot zijn recht."

Meer informatie?
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw winkel? We helpen je graag verder.
Contacteer ons via info@dobit.com of neem een kijkje op onze website solutions.dobit.com

Reacties 1


Willemine Horst 9 mei, 16:49

Mooie ruime winkel. Goed idee voor het pas-evenement

Ben benieuwd naar de prijs van de Trench-Coat die getoond wordt in de winkel

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!