Sint-Petersburg doet zaken in Cannes

Het Russische Sint-Petersburg heeft goede zaken gedaan op de jaarlijkse commerciële vastgoedbeurs MIPIM in Cannes. Het was voor het eerst aanwezig op de prestigieuze beurs, en met succes. Zo werden al op de eerste dag twee belangrijke contracten getekend met de Franse investeerder Pascalis, Gardner & Partners.

Deze blijkt bereid om met 800 miljoen dollar te participeren in de bouw van een megacomplex en een distributiecentrum vlakbij de tweede stad van Rusland. Het winkelcentrum met een vaste markt wordt binnenkort ontwikkeld aan de stadsgrens. Voor in totaal 700 miljoen dollar wordt op een miljoen vierkante meter een retailpark gecreëerd. Compleet met een tentoonstellingcomplex, business launches, openluchtmarkten, appartementen en recreatiegebieden.

Het tweede project, het distributiecentrum, zal 200.000 vierkante meter meten. In dit project gaan de Fransen 100 miljoen dollar investeren. Wat de kwestie mede aantrekkelijk maakt voor de investeerder, naast het feit dat Rusland een economische groeimarkt is: ze zullen ruime medewerking van de overheid krijgen. Dat gebeurt in het kader van ondersteuningsprogramma’s voor de buitenlandse investeerders.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!