Directielid Super de Boer ontslagen

Directeur sales & marketing Hans Blom van Super de Boer is ontslagen. Hij was het niet eens met de koers van algemeen directeur Monny Querido van het overkoepelende Laurus.

Eerder stelde verkoopmanager Rob Heesen zijn functie al ter beschikking. Dit werd afgelopen zaterdag door woordvoerder Frits Kremer van Laurus bevestigd. Reden is een artikel in Het Financieele Dagblad. In een anonieme brief uit een werknemer zijn ontevredenheid over de onrust binnen de organisatie. De medewerker stelt onder meer dat de leiding kritiek hard aanpakt en dat de omzetten ver achter blijven bij het budget. Volgens de brievenschrijver wordt er door Super de Boer ook gesjoemeld met de cijfers.

Kremer is het niet eens met de inhoud van de brief. "Laurus dult wel degelijk kritiek. We hebben zelfs een klokkenluidersregeling om zaken aan de kaak te stellen. Erger nog vind ik de lasterlijke aantijging dat we sjoemelen. Komende maandag stellen we een externe accountant aan die zal bewijzen dat de cijfers kloppen."

Het bedrijf staat echter onder grote druk. De woordvoerder erkent dan ook dat reorganisaties zoals Laurus doorvoert, verschillen van inzichten op kunnen leveren. De resultaten zijn slecht en het concern heeft een hoge schuld. Dit had onlangs de verkoop van twee van de drie formules, Edah en Konmar, tot gevolg. Daardoor wordt de Laurus-organisatie flink ingekrompen en opnieuw ingericht.

Kremer wil overigens niet verder ingaan op het ontslag van Blom, een eventuele vervanger en het naderende vertrek van Heesen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!